HTML

A farkasnak búvóhely a végtelen idő

A norvég Ulver együttesről minden és sok minden nem. Evolúció, felemelkedés, hanyatlás. Móka, vágy, enerváció. Az új nemesség.

Friss topikok

Linkblog

You're everywhere but in the present


2009.04.21. 11:00 Nowhere/Catastrophe

Ulver - Denki No Numa (Frog Voice mix) Merzbow cover

Címkék: japán agyhalál noise ulver merzbow társadalmi jólét

Ha a Prince feldolgozás volt a K2 akkor ez a Merzbow-val közösen megalkotott valami a Mariana-árok a zeneiséget tekintve. Garm maga régóta kacérkodik a laptopozással, mint alternatív móddal a zene, méginkább a zajkeltés modernebb megalkotásával. Aki nem ismeri Merzbow munkásságát annak röviden annyit érdemes tudni róla, hogy egy japán művészről van szó, aki a noise műfaj elkötelezett híve. Ha valaki ebben a zenei körben akar elmélyedni megkerülhetetlen a munkássága. Az utóbbi időben állt rá a dob használatára is, eleddig csupán zaj, hangyafoci és halláskárosodás címszó alatt volt hajlandó 'zenélni'. Érdekesség még vele kapcsolatban, hogy évente átlagosan 5-10 lemeze jelenik meg, attól függően mennyi pénzt tud a dealerének fizetni.

Az Ulver kooperáció eredménye tehát egy zajmassza, kissé letisztítva a noise műfajra jellemző könyörtelenségtől. Talán egy abszolút szűz fülnek ez egy jó kezdés is lehet, nem olyan nehéz befogadni; ismerkedésnek a műfajjal tökéletes. Nehéz alapvetően objektíven értékelni eleve ezt a műfajt, de szerintem külön jó pont a békabrekegés, amire az egész dal felépül. Egy békahanggá torzított/effektezett emberhang annyit szüttyög végig, hogy 'frog'. Nagyon vagány. Mondjuk arra tippem sincs, hogy egy ilyesmi zenét 10 vagy 15 perc alatt lehet-e összehozni (amiben már benne van a számítógép bebootolása és kikapcsolása is), de se így, se úgy nem ez életük főműve. Ettől függetlenül itt a helye a blogon ennek is természetesen.

Eredeti:

Itt azért már kifolyik a mezei hallgató szájából a tejbepapi, a japóka rálép rendesen a kis békuci torkára. 18+ kategória, csak erős idegzetűeknek.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ulver.blog.hu/api/trackback/id/tr111077622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása