HTML

A farkasnak búvóhely a végtelen idő

A norvég Ulver együttesről minden és sok minden nem. Evolúció, felemelkedés, hanyatlás. Móka, vágy, enerváció. Az új nemesség.

Friss topikok

Linkblog

You're everywhere but in the present


2010.05.16. 18:13 Nowhere/Catastrophe

Újdonság: Operában lép fel az Ulver

Címkék: opera 2010 ulver

Az Ulver zenekar a norvég black metal szcéna korai éveinek egyik úttörője volt, az évek során viszont zeneileg teljesen megváltoztak, ennek ellenére a rengeteg stílussal kikisérletező zenekar még mindig felismerhető sajátos, sötét atmoszférájáról. A több, mint fél millió lemezt eladott csapat mára egyértelműen kult szimbólummá vált, zenéjükről csak ódákat zengenek. Vegyük pl. az alábbi merész kijelentést:
"Egyértelmű, hogy az Ulver szintű zenekarok a Wagner-vonalas zeneszerzők leszármazottai." - nyilatkozta Harmony Korine, amerikai rendező (akinek a nevéhez egyébként a Kölykök, Gummo, stb. perverz művészfilmek köthetőek, ez utóbbi metal-körökben a Burzum filmzenéje miatt lehet ismerős).
Miután hosszú évek után a farkasok tavaly végre kibújtak odújukból, vagyis rájöttek, hogy koncertezni nem is rémálom, lenyomtak egy Európa-turnét, idén nyáron pedig egy exkluzív "klubbulit" szerveznek. Ennek helyszíne nem más, mint a Norvég Nemzeti Opera, a július 31-ei koncert az ígéretek szerint idén az első és az utolsó norvég Ulver-nagykoncert lesz. Speciális vendégként színpadra lép velük Christian Fennesz (aki annó a First Decades-en is remixelt illetve a Shadows of the Sun-on is közreműködik) és a Coil-mecénás Ian Johnston is. 

via Fémforgács

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ulver.blog.hu/api/trackback/id/tr302007768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása