HTML

A farkasnak búvóhely a végtelen idő

A norvég Ulver együttesről minden és sok minden nem. Evolúció, felemelkedés, hanyatlás. Móka, vágy, enerváció. Az új nemesség.

Friss topikok

Linkblog

You're everywhere but in the present


2009.05.04. 14:22 Nowhere/Catastrophe

De Press - Orawski Psalm 1997

Címkék: talány ulver orawski psalm de press

Nos igen. Kérdőjel, kérdőjel hátán. A wikipedián feltüntett listán ott szerepel és még nagyon sok más internetes oldalon is (feltételezem mind innen copy/paste-elte át magának) ez az együttes, valamint, hogy egy számban énekel Trickster maestro. Nehéz, nagyon nehéz megállapítani, hogy valóban ő lenne-e az. A De Press egy lengyel-norvég rockcsapat, a 80'-90'-es években voltak igazán aktívak. A norvég zenészérdekeltség szól egyedül a kollaboráció mellett, maga a zene viszont annyira nem illik az Ulver/Garm eddig megismert világába, hogy az csuda.

Távoli harang- és közeli hajókürtszerű zúgással indul a szám, majd az énekes egyszál magában pár sort fenkölten trallázik. Aztán egy rockballadás valami bontakozik ki, de igazából nem vállalkoznék ennek a dalnak a szakszerű leírására, hallgassa meg mindenki magának, azt ajánlom. Nem akarok semmi esetre sem félrevezető lenni. Az egyetlen tippem egyébként a 2:23 perckor felcsendülő egyházi ének az, ahol Garm énekelhet. Van még itt ugyan egy, az énekes alaphangjához képest magasabban fekvő háttérvokál is, de itt én képtelen vagyok kihallani G. hangját, hátha másnak ez könnyebben megy.  

1997-es az album keltezése, tehát dátumilag simán beleilleszthető az akkori oratóriumos-ulveres világba ez a kis kooprodukicó.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ulver.blog.hu/api/trackback/id/tr881102293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása